Accesibilitate

Marire font / Micsorare font

Contact

STRATEGIE 2021 - 2027

STRATEGIE 2014 - 2020

Regulament

REGULAMENTE DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE SERVICII SOCIALE

Procedura operationala atestare AMP

declaratii de avere

Program de audiente

- înscrierea la audienţe se face la Serviciul managementul calității serviciilor sociale, monitorizare și relații publice
- audienţele la conducerea Direcţiei Generale de Asistenţa Sociala si Protecţia Copilului Dambovita au loc conform programului:


Director general
jr. Ionela Sandu

joi,
ora 13.00

Program

• Aparat propriu:

-  luni, marti, miercuri, joi - 8,00 - 16,30
-  vineri - 8,00 – 14,00

• Centrul de consiliere pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat – Telefonul copilului

- program permanent – tel. 0245983

RAPOARTE DE ACTIVITATE

Protectia datelor cu caracter personal

A intrat în vigoare Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. În acest sens instituția noastră pune la dispoziția beneficiarilor următoarele formulare / documente:
- Nota de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal
- Regulament 2016/679/UE privind protecția datelor cu caracter personal

Responsabil pentru protecția datelor in cadrul D.G.A.S.P.C. Dâmbovița (conform Regulamentului 2016/679/UE) este doamna Pantea Georgeta - inspector în cadrul Biroului strategii, programe, proiecte
tel. 0245611915,
e-mail [email protected]

RAPOARTE SOLUTIONARE PETITII

 

ALTE INFORMATII

Comunicate de presa

19 noiembrie - Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului Împotriva Copilului 20 noiembrie - Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului
18.11.2022

Click pentru download comunicat

Week-end important pentru conştientizarea drepturilor copiilor, care nu ar trebui să fie niciodată victime ale abuzurilor de orice fel!

Data de 19 noiembrie, când este marcată Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului Împotriva Copilului, ne aminteşte de responsabilitatea fiecăruia dintre noi de a semnala autorităţilor competente orice situaţie de abuz fizic, sexual, emoţional sau psihologic, la care suntem martori sau de care avem cunoştinţă. Copiii sunt fragili şi vulnerabili în faţa agresorilor, neavând puterea de a-i înfrunta sau chiar de a povesti cele întâmplate pentru a primi ajutor, însă, cei din jur pot fi salvatorii lor. Orice act de violență asupra copiilor poate fi semnalat la 119 - Telefonul Copilului sau la numărul unic de urgenţă 112.

În acest an, specialiştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa au preluat în regim de urgenţă 79 de copii, care au fost abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi şi au oferit servicii dedicate victimelor violenţei domestice pentru 40 de copii. Totodată, au fost consiliaţi psihologic minori în 4 cazuri de abuz sexual, 2 cazuri de trafic, 76 de cazuri de abuz emoţional şi un caz de prestare de activități remunerate de către un copil.

Şi bullying-ul este tot o formă de violenţă şi nu trebuie să închidem ochii la astfel de situaţii, deşi, de multe ori pot părea simple şicanări între copii! Acestea se pot transforma în adevărate traume pentru micuţi, pe care poate că nu le vor depăşi niciodată. Nu putem rămâne indiferenţi observând rănile fizice, durerea şi suferinţa copiilor. Printr-un simplu apel putem salva o viaţă, putem schimba un destin!

De asemenea, în data 20 noiembrie recapitulăm drepturile copilului, pentru că ziua este marcată în acest sens la nivel internaţional. Noi, oamenii mari, nu trebuie să uităm că un copil crescut cu iubire, grijă şi responsabilitate se va transforma într-un adult împlinit şi sănătos psihic şi emoţional, care, la rândul său va oferi dragoste și grijă copiilor săi. Haideți cu toții să ne protejăm copiii, să le respectăm drepturile şi să îi învăţăm şi pe ceilalţi să le respecte!

Iar voi,dragi copii, nu uitaţi că:

 • Aveţi dreptul să vă cunoaşteţi părinții şi să fiţi crescuţi de aceştia!
 • Aveţi dreptul la o locuinţă, haine şi mâncare sănătoasă!
 • Aveţi dreptul la o educaţie potrivită aptitudinilor şi abilităţilor voastre!
 • Aveţi dreptul să vă spuneţi părerea în toate aspectele care vă afectează!
 • Aveţi dreptul de a beneficia de o îngrijire specială, în cazul în care nevoile speciale o cer!
 • Aveţi dreptul să fiţi protejaţi împotriva violenţei!
 • Aveţi dreptul să primiţi îngrijiri medicale şi să fiţi protejaţi împotriva tutunului, alcoolului şi drogurilor!
 • Aveţi dreptul la propria religie şi cultură!
 • Aveţi dreptul la nume și naționalitate!
 • Aveţi dreptul să fiţi trataţi la fel cu toţi ceilalţi copii, indiferent de culoare, de rasă, sex, limbă sau religie!
 • Aveţi dreptul să vorbiţi şi să fiţi ascultaţi!

Să aveți o copilărie fericită și fără griji, dragi copilași!

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa are grijă de drepturile vostre şi suntem părinţi, unchi/mătuşi, fraţi/surori pentru orice copil care are nevoie de sprijin, iubire, îngrijire şi îndrumare!


"O şansă la o nouă viaţă!"
21.10.2022

Click pentru download comunicat

În cadrul Programului de Interes Național ,,Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate, în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate”, sesiunea 8, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, a obţinut finanţarea pentru Proiectul "O şansă la o nouă viaţă!". Valoarea finanţării nerambursabile este de 1 404 370 lei, bani acordaţi de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, la care se adaugă contribuţia proprie, în valoare de 169 930 lei, asigurată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Prin acest proiect se urmăreşte dezinstituționalizarea persoanelor adulte cu dizabilități din centrele rezidențiale clasice și realizarea tranziției către alternative de tip familial care promovează integrarea și participarea socială a acestora, prin dezvoltarea infrastructurii serviciilor sociale, oferite la nivelul județului Dâmbovița de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Astfel, vor fi înfiinţate două servicii sociale de tip locuință maxim protejată: Locuința maxim protejată Luca și Locuința maxim protejată Matei, care vor fi organizate şi dotate conform standardelor minime de calitate și vor funcționa în structura instituţiei.

Grupul țintă este reprezentat de 20 persoane adulte cu dizabilități instituționalizate, în prezent, în Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități Țuicani și Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Țuicani, încadrate în tip de handicap fizic, somatic, mental, psihic sau asociat, și în grad de handicap mediu, accentuat sau grav, cu vârste cuprinse între 18-60 ani, femei și bărbați, și cu domiciliul sau reședința pe raza județului Dâmbovița.

Căutăm 2 case generoase în municipiul Târgovişte sau în localităţile limitrofe, până la 25 km distanţă. Fiecare locuință protejată va fi compusă din 5 dormitoare cu o suprafață de minimum 12 m2, o cameră de zi, o bucătărie cu spaţiu destinat servirii mesei şi 3 băi.


1 OCTOMBRIE - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE
01.10.2022

Click pentru download comunicat

Sunt răbdători în orice situație, sunt buni și iertători, au întotdeaună o vorbă bună pentru cei din jur și știu să se bucure pentru fiecare clipă de viață! Sunt bunicii noștri, indiferent dacă ne leagă o legătură de sânge sau nu, iar în data de 1 octombrie îi sărbătorim, în fiecare an, cum știm mai bine.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice a fost sărbătorită anul acesta în avans, printr-un spectacol de suflet, organizat la Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, din Pucioasa, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița. Pe dealul Patranei au răsunat glasurile micuților de la Grădinița nr. 2 Pucioasa, vocea frumoasă a Denisei Ancuța, fata talentată care și-a găsit familia perfectă, alături de fratele ei, prin adopție, dar și corul de băieți ”Floare de Colț”, al D.G.A.S.P.C. Dâmbovița. De asemenea, artiștii Cristina Dan și Yuri Tsiple au fost alături de bunicii noștri, cântându-le melodiile preferate.

Zâmbetele largi ale bunicilor și privirile pline de încântare, la vederea vizitatorilor, sunt bucuria noastră! Sunt gesturi simple, dar care oferă emoții greu de descris în cuvinte. Ei se bucură de fiecare cuvânt care le este adresat, de fiecare zâmbet, de fiecare strângere de mână, iar noi ne dorim să îi facem tot mai fericiți, astfel încât să își trăiască în mod plăcut fiecare zi.

Invitați speciali ai evenimentului au fost reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, cărora le mulțumim pentru prezență și pentru susținere!

Astăzi, suntem cu sufletul și cu gândurile bune îndreptate către bunicii noștri și mâine și în fiecare zi.

La mulți ani, dragii noștri cu părul cărunt și privirea blândă!

Să ne fiți sănătoși și alături cât mai mult timp!


30 iulie - ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE
30.07.2022

Click pentru download comunicat

Traficul de persoane reprezintă o infracțiune gravă, prin care sunt exploatați copii, adulți sau vârstnici, prin muncă forțată, desfășurarea de acte sexuale fără voie, cerșetorie, constrângerea la comiterea de furturi și așa mai departe, dar și o încălcare a drepturilor omului!

Un factor comun al victimelor este vulnerabilitatea, generată de diverse situaţii nefavorabile sau dificile prin care trec. În cazul copiilor, educaţia primită acasă, dar şi la şcoală este esenţială pentru siguranţa lor, pentru a învăţa cum să stea departe de agresori.

Ziua mondială de luptă împotriva traficului de persoane este marcată anual, în data de 30 iulie, din anul 2013, de când fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, prin Rezoluţia 68/192, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare a situaţiei victimelor traficului de fiinţe umane şi pentru promovarea protecţiei drepturilor lor.

Din păcate, este un fenomen greu de stopat, însă, fiecare dintre noi are posibilitatea să schimbe această realitate dură și, de ce nu, să salveze o viață. Cum putem ajuta? Prin a oferi sfaturi posibilelor victime, prin a semnala orice posibilă situaţie de exploatare sexuală sau trafic de persoane autorităţilor competente, prin a sprijini psihic şi emoţional victimele care au scăpat din mâinile agresorilor sau traficanţilor!

Un simplu apel la 112 - numărul de urgență unic național sau la numărul 119 - Telefonul Copilului, poate schimba soarta unui copil sau poate salva o viață! Nu putem sta nepăsători atunci când vedem că o victimă a ajuns în mâinile traficanților și nu știe cum poate scăpa din această situație. Specialiştii D.G.A.S.P.C. Dâmbovița oferă servicii de găzduire, de consiliere psihologică, socială, juridică și vocațională, în funcție de nevoi, tuturor victimelor exploatării sexuale şi traficului de persoane, astfel încât să treacă mai uşor peste traumele suferite şi să îşi poată continua viaţa într-o manieră cât mai plăcută. Doar împreună putem lupta împotriva traficului de persoane!


Se caută asistenți personali profesioniști pentru adulții cu dizabilități din centrele rezidențiale ale DGASPC Dâmbovița
18.07.2022

Click pentru download comunicat

Și tu poți deveni asistentul personal profesionist al unui adult cu dizabilități, instituționalizat într-un centru rezidențial, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița!

Pașii sunt simpli, asistenții personali profesioniști beneficiază de diverse avantaje și vor urma și un curs de formare, pentru a ști cum să se comporte și cum să îngrijească persoana cu dizabilități. Cursul va fi organizat de specialiști din cadrul instituției, atunci când se va forma o grupă de oameni generoși, care își deschid ușile locuințelor, dar și sufletele, pentru adulții cu handicap grav sau accentuat din sistemul de protecție socială, ce au atât de multă nevoie de sprijin! Sunt neputincioși, fizic și intelectual, nu pot fi total independenți și, de cele mai multe ori, se comportă ca niște copii mari. Asistentul personal profesionist va deveni cea mai importantă persoană din viața adultului cu dizabilități!

De asemenea, și asistenții maternali profesioniști care au în îngrijire copii cu dizabilități pot opta să devină asistenți personali profesioniști pentru copiii cu dizabilități care trec de pragul maturității. După 6 luni de la exprimarea opțiunii trebuie să urmeze cursurile de calificare sau etapele procesului de evaluare și certificare a competențelor profesionale ca asistent personal profesionist, finalizate cu certificat de calificare sau, după caz, cu certificat de competențe profesionale. 

Cererea persoanei care doreşte să devină asistent personal profesionist trebuie însoţită de următoarele documente:

 1. copii de pe actele de stare civilă;
 2. copie de pe dovada absolvirii învăţământului general obligatoriu corespunzător prevederilor legale în vigoare la data absolvirii studiilor;
 3. o scurtă prezentare a sa, precum şi a persoanelor cu care locuieşte, menţionând numele şi prenumele, data naşterii acestora şi gradul de rudenie/tipul de relaţie cu solicitantul, precum şi acordul din partea fiecărei persoane adulte cu care locuieşte pentru activitatea pe care urmează să o desfăşoare;
 4. adeverinţe medicale privind starea de sănătate, eliberate de medicul de familie, atât pentru solicitant, cât şi pentru persoanele cu care locuieşte;
 5. copie de pe titlul de proprietate/co-proprietate sau de pe contractul de închiriere sau comodat al locuinţei, pe o durată de minimum 3 ani, cu o cameră separată pentru persoana/persoanele care urmează a fi îngrijită/îngrijite;
 6. declaraţie pe propria răspundere, în formă autentică, a coproprietarului/coproprietarilor sau a proprietarului, în cazul închirierii sau al comodatului, privind acordul ca solicitantul să desfăşoare activitatea de asistent personal profesionist;
 7. copie de pe certificatul de calificare sau de pe certificatul de competenţe profesionale ca asistent personal profesionist.

Persoana de contact din cadrul DGASPC Dâmbovița, care poate oferi mai multe informații pentru cei interesați, este inspector Georgiana Ciolcă, număr de telefon: 0245 611915.


Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 55 Inainte

Pagina: 1 of 55

 
© 2010 by DGASPCDB | Made by Floppy